Exkurzia absolventov ZUŠ J. Potočára - Rok českej hudby Praha 2024

21.06.2024 22:18

V dňoch 14. až 16. júna 2024 sa 39 absolventov štúdia v ZUŠ J. Potočára v Čadci zúčastnilo absolventskej exkurzie v Prahe. Exkurziu absolventov organizujeme od roku 2004 každý školský rok ako odbornú bodku za štúdiom základného umeleckého vzdelania v našej ZUŠ. Cieľom exkurzie je osobne poznať historické momenty umeleckej činnosti európskej kultúry.

Témou tohtoročnej exkurzie absolventov ZUŠ Jozefa Potočára bol Rok českej hudby, ktorý po vzniku Československa začali organizovať nadšenci národnej hudby každých desať rokov (od roku 1924 pri príležitosti 100. výročia narodenia Bedřicha Smetanu). 

Počas víkendu absolventi navštívili v Prahe Národní muzeum a historickú budovu Národního divadla s účasťou na krásnom celovečernom opernom predstavení opery Antonína Dvořáka – Rusalka. Našim mladým umelcom učarovalo i Václavské náměstí, Karlův most, Pražský orloj, Františkánske záhrady a ďalšie pekné miesta stovežatej Prahy, ktoré boli určite inšpiráciou pre ich ďalší osobnostný rast.

Poďakovanie patrí všetkým pedagógom podieľajúcim sa na organizácii exkurzie, ktorá sa mohla uskutočniť aj vďaka finančnému príspevku od rodičov žiakov a sponzora našej školy. 

 

 

 

Fotogaléria: Exkurzia absolventov Praha 2024

<< 1 | 2 | 3 | 4